Pic 1 Gypsy Queen

Ook dit jaar mocht ik weer meedoen aan de internationale wedstrijd Battle Of The Beadsmith 2014 (BOTB 14) en nu kan ik eindelijk weer laten zien waaraan ik de afgelopen maanden zo hard heb gewerkt. Dit jaar zijn er 256 deelnemers uit meer dan 40 landen, waarvan er 7 deelneemsters uit Nederland komen. Men moest tussen 1 april en 8 juni 2014 een zo mooi mogelijke creatie en draagbaar sieraad maken. Alles mag, als het maar met kralen borduren, rijgen of weven te maken heeft. Vervolgens worden in diverse rondes steeds 2 sieraden tegenover elkaar gezet en kan er gestemd worden wie door mag naar de volgende ronde, een echte ‘knock-out-battle’ dus. En ik ben dus één van de 7 Nederlandse dames die mee mogen doen aan deze wedstrijd!!!

Pic 2 Gypsy Queen

Helaas ben ik dit keer niet verder gekomen dan de 1e ronde, jammer, maar helaas. Mijn tegenstandster had ook een erg mooi sieraad gemaakt en zij had net wat meer stemmen binnen gehaald!

Vorig jaar wist ik direct wat ik wilde maken, een bruidssieraad, en dat resulteerde in de ketting ‘A Victorian Wedding’, maar dit jaar was het helaas een stuk slechter gesteld met de inspiratie. Maar na het maken van vele schetsen, het uitproberen van een paar ideetjes is uiteindelijk Gypsy Queen tot stand gekomen. Compleet tegenovergesteld van mijn creatie van vorig jaar heb ik dit keer heel veel kleur gebruikt, lekker veel bling en ben ik losgegaan met de 24kt goldfinished kraaltjes. Deze ketting glimt je tegemoet!

De ketting heeft 4 focal cabochons aan de voorzijde, de bovenste is van Tsjechisch glas, dan een Swarovski fancy stone, vervolgens een copper turquoise cabochon en onderaan nog een paarse onyx agaat cabochon. Aan de achterzijde (de sluiting) is weer een copper turquoise cabochon en een swarovski rivoli gebruikt. Over de hele ketting heen zitten nog diverse andere kleinere cabochons verwerkt, o.a.. metalen bloemen, Swarovski parel cabochons en Swarovski rivoli’s en lunafsoft cabochons.  De grotere bloemen zijn geïnspireerd door en gemaakt met behulp van een patroon van Miriam Shimon (deze bloemen heb ik met haar toestemming in deze creatie mogen gebruiken!) Alles is omrand en opgevuld met heeeeeeeel veel Miyuki en Toho kraaltjes in diverse kleuren, soorten en maten. Maar de voornaamste kleuren zijn paars, turquoise en 24kt goud.  In de ketting zijn verder wat Swarovski pareltjes en Tsjechische glaspareltjes en facetkraaltjes verwerkt.

Pic 4a Gypsy Queen

De franje van de ketting bestaat volledig uit 24 kt goldfinished kraaltjes.
De achterzijde van de ketting is afgewerkt met petrolkleurige ultrasuede.

De ketting is aan de voorzijde (incl. ‘losse’ cabochon ca. 23 cm lang en bij de hals ca. 14 cm breed. (prijs op aanvraag)

Pic 3 Gypsy Queen Selfie