Tips & linkjes

Tips & linkjes

Soms wordt mij gevraagd waar je bepaalde spulletjes kan kopen of hoe je iets maakt etc. etc.

Op deze pagina zal ik wat tips en linkjes plaatsen over waar je spulletjes voor het sieraden maken kan kopen, maar ook eventueel andere tips met betrekking tot het maken van vooral beadwork sieraden.

Ten eerste wat handige tips waar je bepaalde spulletjes kan kopen:

Nederlandse webshops:

www.zeepjesenzo.nl


Bij Sandra kun je heel goed terecht voor een mooi basispakketje incl. duidelijke werkbeschrijving om een cabochon armband te maken. En als je daarna verslaafd bent geraakt aan de beadembroidery verkoopt zij allerhande mooie kraaltjes, leer, parels, cuffs en nog veel meer om nog heel veel te kunnen maken. O.a. Vintaj®, Toho en Miyuki, tsjechische facet kralen en nog veel meer. Echt één van mijn favoriete webshops!!!

Tevens heeft Sandra alles wat je nodig hebt om zeepkettingen te kunnen maken!

www.creadream.nl
Mijn eerste kralen heb ik hier gekocht en bij deze webshop kun je, naar mijn mening, uitstekend terecht voor veel basisproducten voor een prima prijs.

www.cabshop.nl

De prachtige handgemaakte cabochons van Joyce van Loon zijn hier te bewonderen en te koop. Zij maakt eventueel ook zelfs cabochons in opdracht!

Buitenlandse webshops:

www.dimarca-online.com is tegenwoordig echt één van mijn favoriete webshops. Marca heeft een geweldig assortiment van kleine kraaltjes, mooie Tsjechische pareltjes, cabochons, Preciosa etc. etc. Marca is nederlands (dus al je vragen kunnen gewoon in het nederlands), maar de bestellingen worden verstuurd vanuit Frankrijk tegen zeer redelijke vaste verzendkosten.

www.perlesandco.com voor Swarovski kralen (o.a. de drop beads voor de Ayshe hanger), seed beads en cabochons en nog veel meer. Een franse webshop met redelijke verzendkosten en vrij snelle levertijd.

www.firemountaingems.com voor Swarovski, seeds beads etc., cabochons, draad etc. etc.. Amerikaanse webshop waar je bijna alles wel kunt kopen. Hoge verzendkosten en vergeet niet dat op alle bedragen nog 21% BTW komt en inklaring door de douane!

www.beadinpath.com voor lucite bloemetjes en blaadjes. Amerikaanse webshop. Redelijke verzendkosten en zolang je onder de ca. € 20,- blijft geen 19% BTW en inklaring douane.

Leuke linkjes:

www.trytobead.com

De prachtige patronen van Sabine Lippert, welke ik voor een aantal van mijn sieraden heb gebruikt, zijn hier te vinden/te koop!

www.ellad2.com

Veel van mijn laatst gemaakte sieraden zijn gemaakt met patroontjes van Ella Des. Zij maakt prachtige patroontjes voor een zeer redelijke prijs. De patronen zijn te koop in diverse talen, o.a. Nederlands!
Ook staan er een paar leuke gratis patroontjes op haar website, o.a. een paar leuke oorbellen (nog niet door mij gemaakt) en het patroon voor de Midnight Magic ketting.

www.kralen.com

Voor heel veel tips, inspiratie en allerlei andere wetenswaardigheden met betrekking tot kralen en sieraden kun je hier terecht. En tevens lekker kletsen op het forum met je mede-kralenfanaten.

http://mirlady.wordpress.com/

Wat natuurlijk niet mag ontbreken als je het hebt over tips voor beadembroidery is de blog van Miranda Groenendaal. Miranda is vaak een grote inspiratie met haar sieraden en op haar blog kun je heel veel tips vinden over van alles en nog wat! Absoluut de moeite waard om eens lekker rond te kijken op haar blog en veel inspiratie op te doen. (en je te vergapen aan de prachtige sieraden)

Boeken:

Er bestaan eigenlijk best veel kralenboeken, leuke, goede, mooie, maar ook heel wat minder goede en leuke. Hieronder een aantal tips van boeken die ikzelf (dus mijn mening) goed of zelfs geweldig vond en waar ik veel aan heb gehad bij het beginnen met beadembroidery en het maken van sieraden. Ik bestel dit soort boeken meestal via www.thebookdepository.com maar ook bij www.amazon.com of soms via www.bol.com zijn ze wel te verkrijgen. Alle boeken zijn in het engels.

‘Beaded Fantasies’ – Sabine Lippert: een goed boek vol patronen van Sabine Lippert. Het mooie is dat je voor niet al teveel geld (het boek kost ca. € 20,-) meerdere patronen van Sabine Lippert krijgt, maar ikzelf vind lang niet alle patronen uit het boek even leuk. Maar er zitten een paar hele mooie tussen.

‘Sensational Bead Embroidery’ – Sherry Serafini: naar mijn idee is Sherry Serafini echt de godin van beadembroidery en ieder boek van haar is geweldig. Maar dit boek bevat prachtige projecten, een paar hele handige ‘modellen’ voor beadembroidery kettingen en vooral ook heel veel mooie voorbeelden waar je ladingen inspiratie van krijgt.

‘Dimensional Bead Embroidery’ – Jamie Cloud Eakin: er zijn verschillende boeken van Jamie Cloud Eakin, maar dit is naar mijn mening de beste. Er staan heel veel verschillende steken, franjes etc. etc. in die mij echt geholpen hebben om eens wat andere steken te gaan gebruiken en soms wat anders tegen het beadwork aan te kijken. Tevens staan er een aantal leuke inspirerende projecten in. De projecten van Sherry’s boek zijn mooier, maar dit boek is echt een goede basis voor diverse steken e.d.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: