Handgemaakte Sieraden

Do It Yourself (= Zelf Maken)

Do it Yourself (DIY) ofwel zelf maken! Soms krijg ik de vraag hoe je iets kan maken, waar een bepaald patroon te koop is of hoe ik aan mijn materialen kom. Hieronder volgen wat persoonlijke tips voor bijv. boeken of een handig internetforum, linkjes naar leuke webshops, linkjes naar kooppatronen welke ik weleens gebruik en ook enkele gratis tutorials.

Succes ermee en mocht je ergens niet uitkomen, je mag het altijd vragen!

Ten eerste wat handige tips waar je bepaalde spulletjes kan kopen:

Nederlandse webshops:

www.creadream.nl
Mijn eerste kralen heb ik hier gekocht en bij deze webshop kun je, naar mijn mening, uitstekend terecht voor veel basisproducten voor een prima prijs.

www.wirwarkralen.nl
Een goed gesorteerde en uitgebreide webshop voor de kleine kraaltjes. En mocht je eens in de buurt zijn, ze hebben ook een prachtige winkel in Hazerswoude-Rijndijk. Geweldig om tussen al dat moois rond te snuffelen.(neem wel je goed gevulde portemonnee mee, want je gaat echt niet naar buiten zonder kraaltjes!)

Buitenlandse webshops:

www.dimarca-online.com
Is tegenwoordig echt één van mijn favoriete webshops. Marca heeft een geweldig assortiment van kleine kraaltjes, mooie Tsjechische pareltjes, cabochons, Preciosa etc. etc. Marca is nederlands (dus al je vragen kunnen gewoon in het nederlands), maar de bestellingen worden verstuurd vanuit Frankrijk.
Tegenwoordig heeft Marca ook heleboel leuke patronen op de site voor het maken van sterren met kleine kraaltjes!


www.perlesandco.com
V
oor Swarovski kralen (o.a. de drop beads voor de Ayshe hanger), seed beads en cabochons en nog veel meer. Een franse webshop met een heel groot assortiment, redelijke verzendkosten en vrij snelle levertijd.

www.firemountaingems.com
Voor Swarovski, seeds beads etc., cabochons, draad etc. etc.. Amerikaanse webshop waar je bijna alles wel kunt kopen. Hoge verzendkosten en vergeet niet dat op alle bedragen nog 21% BTW komt en inklaring door de douane!

Leuke linkjes:

www.trytobead.com

De prachtige patronen van Sabine Lippert, welke ik voor een aantal van mijn sieraden heb gebruikt, zijn hier te vinden/te koop!

www.ellad2.com

Veel van mijn sieraden zijn gemaakt met patroontjes van Ella Des. Zij maakt prachtige patroontjes voor een zeer redelijke prijs. De patronen zijn te koop in diverse talen, o.a. Nederlands!
Ook staan er een paar leuke gratis patroontjes op haar website, o.a. het patroon voor de Midnight Magic ketting.

www.kralen.com

Voor heel veel tips, inspiratie en allerlei andere wetenswaardigheden met betrekking tot kralen en sieraden kun je hier terecht. En tevens lekker kletsen op het forum met je mede-kralenfanaten.

http://mirlady.wordpress.com/

Wat ook niet mag ontbreken als je het hebt over tips voor beadembroidery is de blog van Miranda Groenendaal. Miranda is vaak een grote inspiratie met haar sieraden en op haar blog kun je heel veel tips vinden over van alles en nog wat! Absoluut de moeite waard om eens lekker rond te kijken op haar blog en veel inspiratie op te doen. (en je te vergapen aan de prachtige sieraden)

Boeken:

Er bestaan eigenlijk best veel kralenboeken, leuke, goede, mooie, maar ook heel wat minder goede en leuke. Hieronder een aantal tips van boeken die ikzelf (dus mijn mening) goed of zelfs geweldig vond en waar ik veel aan heb gehad bij het beginnen met beadembroidery en het maken van sieraden. Ik bestel dit soort boeken meestal via www.thebookdepository.com maar ook bij www.amazon.com of soms via www.bol.com zijn ze wel te verkrijgen. Alle boeken zijn in het engels.

‘Beaded Fantasies’ – Sabine Lippert: een goed boek vol patronen van Sabine Lippert. Het mooie is dat je voor niet al teveel geld (het boek kost ca.
€ 20,-) meerdere patronen van Sabine Lippert krijgt, maar ikzelf vind lang niet alle patronen uit het boek even leuk. Maar er zitten een paar hele mooie tussen.

‘Sensational Bead Embroidery’ – Sherry Serafini: naar mijn idee is Sherry Serafini echt de godin van beadembroidery en ieder boek van haar is geweldig. Maar dit boek bevat prachtige projecten, een paar hele handige ‘modellen’ voor beadembroidery kettingen en vooral ook heel veel mooie voorbeelden waar je ladingen inspiratie van krijgt.

‘Dimensional Bead Embroidery’ – Jamie Cloud Eakin: er zijn verschillende boeken van Jamie Cloud Eakin, maar dit is naar mijn mening de beste. Er staan heel veel verschillende steken, franjes etc. etc. in die mij echt geholpen hebben om eens wat andere steken te gaan gebruiken en soms wat anders tegen het beadwork aan te kijken. Tevens staan er een aantal leuke inspirerende projecten in. De projecten van Sherry’s boek zijn mooier, maar dit boek is echt een goede basis voor diverse steken e.d.

Patronen & tutorials

Bij het maken van mijn beadwork sieraden maak ik vaak en dankbaar gebruik van de tutorials (uitleg) en patronen van andere sieradenmaaksters. Omdat het maken van tutorials en patronen veel werk is zijn deze niet altijd gratis.
Afentoe zal ik de patronen en tutorials die ik gebruikt heb hier op mijn blog plaatsen. Voor alle patronen die hier geplaatst zijn heb ik toestemming van de maaksters gekregen om ze te plaatsen.

Patronen welke niet gratis zijn en waar een copyright opzit zal ik hier niet plaatsen, wel waar ze evt. te koop zijn.
Mocht je er gebruik van maken, dan is het natuurlijk altijd wel zo aardig om de naam van de maakster van het patroon erbij te vermelden!

Gratis patronen/tutorials: (de patronen zijn te vinden op de website van de desbetreffende ontwerper)
patroon hanger Lunabead van Mu (gratis): Lunabead-Tutorial nederlands
patroon armband Mingles van Sabine Lippert (gratis):Mingles
patroon armband Tiny Buttons van Sabine Lippert (gratis): Tiny Buttons
patroon ketting White Tears van Mirlady (gratis): White Tears
tutorial ‘cabochon cuff/armband’ van Mirlady (gratis)
tutorial ‘ring cuff’ van Mirlady (gratis)

Koop patronen:
patroon hanger Ayshe van Sabine Lippert
patroon hanger Filled Square van Sabine Lippert
patroon ketting Hindia van Heather Collin
patroon armband Maroon van Ella Des
patroon armband Honeycomb van Ella Des
patroon ketting Freya van Ella Des

Verkoop restanten kralen e.d.

Regelmatig doe ik leuke koopjes via Ebay of soms via andere leuke (buitenlandse) shops, maar omdat inkopen in grotere hoeveelheden vaak voordeliger is verkoop ik dat wat ik zelf niet nodig heb.
Dit is dus geen webshop, maar gewoon de verkoop van een aantal artikelen waar ik teveel van heb voor alleen eigen gebruik of artikelen die ik gekocht heb maar toch helemaal niet gebruik. De prijzen zijn dus ook niet enorm hoog omdat ik met name alleen de kosten eruit wil halen. Ik heb de restanten op een aparte pagina te koop staan, kijk hier dus vooral even rond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: